Volg ons via
 
 
 

Nieuwjaarswens met zoen of hand

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het geven of ontvangen van een welgemeende nieuwjaarswens gaat vaak gepaard met één of meerdere zoenen. Toch is niet iedereen hier op gesteld en vindt men een goede handdruk ook voldoende. Met name wanneer men de eerste dag na nieuwjaar weer op de werkplek verschijnt zijn er vele collega’s die menen er eens flink op los te moeten zoenen. I

In het boek dat in 1939 uitkwam van Amy Groskamp-ten Have, ’ Hoe hoort het eigenlijk?’ staat, dat men met een omhelzing / gezelschapskus alleen familie en goede vrienden begroet. Men doet dit door elkaar één of twee kussen op de wang te geven. Meer niet. Wil je al te opdringerige collega’s of anderen een slag voor zijn neem dan de eerste week van januari vrijaf of doe een button op met de tekst, niet zoenen.

Je kunt ook een hand geven en de armen gestrekt houden als iemand je een gelukkig nieuwjaar wenst. Het gaat of moet ook niet zozeer gaan om het zoenen maar om de wens die geuit wordt.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1579
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gelukkig nieuwjaar, beste wensen, nieuwjaarskaartje