Volg ons via
 
 
 

Herinneringsmusea in bejaardenhuizen

Zelfs demente bejaarden beleven de tijd van vroeger in Herinneringsmuseum

In het Humanitas-centrum Akropolis in Rotterdam is het eerste Herinneringsmuseum ingericht. In de kelderruimte zijn elf kamers ingericht met een groot aantal gebruiksvoorwerpen uit de vorige eeuw. Compleet ingerichte stijlkamers uit 1930 en 1960, een winkel, diverse slaapkamers met speelgoed, verschillende keukens uit zowel 1920, 1940 als 1960 en een speciale schuurkamer wat Opa’s werkplaats vroeger was.

Het minimuseum is een nieuwe vorm van zorg voor ouderen in bejaardenhuizen- en verzorgingscentra. Veel ouderen kunnen zich de spulletjes uit vroeger tijd goed herinneren en het komt dan ook tot levendige gesprekken. Ook worden geuren en geluiden uit grootmoeders tijd opnieuw beleefd. Zo is er ondermeer de levertraan die iedereen zich nog wel herinnert.

De opzet van de musea moet het leven van de oudere veraangenamen. Zelfs demente bejaarden die de oude spulletjes zien, beleven opnieuw de tijd van vroeger.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1369
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
humanitas akropolis receptie, herinneringsmuseum den haag, wat is een herinneringsmuseum