Volg ons via
 
 
 

Autostoelen niet altijd veilig

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De ANWB heeft samen met andere organisaties 28 autostoelen getest of deze ook ernstig nekletsel, zoals whiplash kunnen voorkomen. De resultaten waren nogal uiteenlopend. De stoelen van de VW Fox en van de BMW 5-serie kwamen er als slecht uit tevoorschijn. Het oplopen van een whiplash in deze stoelen is zeer groot.

In een Volvo of Saab is de kans daarop erg klein. Van de 28 onderzochte stoelen kwamen twee als slecht uit de bus en negen als matig. Belangrijk ter voorkoming van een whiplash bij een botsing van achterop is ook, hoe de hoofdsteunen zijn gemonteerd. De steun moet dicht bij het achterhoofd zijn gemonteerd. Een goede stoel moet bovendien hoofd- en bovenlichaam gelijkmatig opvangen.

De hoofdsteunen in een Volvo zijn niet instelbaar maar staan vast op de rugleuning. Deze hebben zo’n goede vorm dat ze voor ieder mens, lang of kort, altijd geschikt zijn.

Bron: ANWB

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1629
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
autostoel, whiplas, auto, hoofdsteun