Volg ons via
 
 
 

Baby niet laten slapen in autostoeltje

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

The Britisch Medical Journal heeft een onderzoek gepubliceerd naar het slapen van baby’s in autostoeltjes zoals een maxi-cosi. Baby’s tot een half jaar oud zou men niet moeten laten slapen in dergelijke stoeltjes. Er is een verhoogd risico op overlijden door verstikking. Van jonge baby’s zou het hoofd gemakkelijk naar voren rollen waardoor de kaak in de borst zakt.

Hierdoor wordt het ademen bemoeilijkt. Onderzoekers uit Nieuw-Zeeland hebben negen gevallen onderzocht waarbij baby’s werden opgenomen in het ziekenhuis met verschijnselen van verstikking. Alle baby’s in de leeftijd tot een half jaar, waren blauw en ineengezakt met ernstige ademhalingsproblemen.

Acht van de negen baby’s zaten thuis in het kinderstoeltje en de negende zat in het stoeltje in de auto. De maxi-cosi wordt vaak gebruikt om baby’s er in te laten zitten en ook overdag in te slapen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1832
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
maxi cosi, baby baby, zwanger