Volg ons via
 
 
 

Controleer of brandverzekering in orde is

Wanneer brand te wijten is aan onoplettendheid loop je de kans dat geen vergoeding wordt uitgekeerd door brandverzekering

De meeste branden vinden plaats in de wintermaanden. Een kleine binnenbrand of nog erger, brand waarbij het huis met inboedel verloren gaat. Het is van groot belang te zorgen dat de brandverzekering in orde is, want als je te laag verzekerd bent kan dat in geval van schade veel geld kosten. Let niet alleen op de hoogte van de premie maar kijk ook vooral naar de voorwaarden. Het is goed mogelijk dat in de voorwaarden vermeld staat,  dat een verzekeraar niet uitkeert indien de brand is ontstaan door eigen onoplettendheid.

De basis van een brand- of opstalverzekering is het verzekerd bedrag. Als een woning geheel is afgebrand kijkt men naar de herbouwwaarde. Is de herbouwwaarde hoger dan het verzekerd bedrag, dan ben je onderverzekerd en krijg je maar een deel van de geleden schade uitgekeerd. Om het verzekerd bedrag van een opstalverzekering uit te rekenen hebben verzekeraars een hulpmiddel ontwikkeld, de herbouwwaardemeter. Deze is onder andere te vinden op de website van de Vereniging Eigen Huis.
 
Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle panden in ons land onderverzekerd is. Het is ook verstandig om zowel de opstal als de inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Dit voorkomt dat je na een schadegeval van de ene naar de andere verzekeraar wordt gestuurd.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1319
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brandverzekering huurhuis, brandverzekering opstalverzekering, brandverzekering bedrijf