Volg ons via
 
 
 

Zeehondencreche moet uitbreiden

Zeehondencrèche Pieterburen vangt jaarlijks honderden dieren op

De zeehondencrèche Lenie ’t Hart in De Marne, de gemeente waar Pieterburen onder valt is op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Als het niet anders kan mogelijk zelfs buiten de gemeente Pieterburen. Er is behoefte aan veel meer ruimte, vooral in de herfst en winter als het druk is doordat veel pups van grijze zeehonden binnenkomen.

De crèche vangt jaarlijks honderden dieren op en heeft een bezoekersaantal van rond de 150.000 per jaar. Voor de totale nieuwbouw is zeker 3,5 miljoen euro nodig en men hoopt dan ook dat trouwe donateurs en sponsoren willen bijspringen. Men gaat op zoek naar zo’n 5000 vierkante meter grond en of de gemeente Pieterburen hierbij kan helpen is niet zeker.

De gemeente doet wel alle mogelijke moeite om het zeehonden-opvangcentrum binnen de gemeentegrenzen te houden. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er de komende maanden druk gezocht naar een oplossing.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1121
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zeehondencrèche pieterburen korting, pieterburen zeehonden adres, openingstijden zeehondencrèche