Volg ons via
 
 
 

Schadevrij rijden voor korting

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoe langer je rondrijdt in je auto zonder schade hoe meer korting de verzekeraar geeft op de WA-premie. Dat kan oplopen tot 80% bij 14 schadevrije jaren. Wissel je van verzekeraar dan kun je de schadevrije jaren ’ meenemen’. Ook op de nieuwe polis krijg je dan korting.

Rij je in een leaseauto en stap je over op een eigen auto dan gaat de verzekeraar goed letten op de schadehistorie. Leasemaatschappijen sluiten verzekerings contracten af voor soms wel duizenden auto’s. Het bijhouden van schadevrije jaren per individuele bestuurder vinden ze vaak lastig en dat is dus moeilijk te achterhalen. De meeste verzekeraars stellen een leaseverklaring verplicht waarin de maatschappij aangeeft hoeveel jaar de bestuurder schadevrij heeft rondgereden.

Met die verklaring kan korting worden verleend overeenkomstig het aantal schadevrije jaren. Sommige geven wel korting maar stellen het aantal schadevrije jaren weer op nul.
 
De klant moet dan zelf onderhandelen over korting en andere voorwaarden.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 845
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, autoverzekering, no claim, all risk