Volg ons via
 
 
 

Musea op woensdagmiddag gratis

Gratis musea op woensdagmiddag zal meer ouders met kinderen trekken

Kamerleden hebben (2006) een voorstel gedaan om Rijksmusea op woensdagmiddag en op één zondag in de maand gratis toegankelijk te maken. Dit voorstel dient een kamermeerderheid van PvdA, VVD en de SP in bij de behandeling van de cultuurbegroting.

„Ons voorstel is een tegemoetkoming aan het kabinet dat gratis musea niet zit zitten. We denken ook dat de musea zelf hier minder problemen mee hebben”, zegt PvdA-kamerlid John Leerdam.

Een halfjaar geleden nam de Tweede Kamer een motie aan van de drie kamerleden om musea gratis toegankelijk te maken. De toenmalige staatssecretaris Medy van der Laan was vanwege de kosten mordicus tegen, net als het CDA en D66. Ook de musea voelden er niet veel voor.
„Wij denken met ons voorstel tegemoet te komen aan de bezwaren. Dit plan kost aanzienlijk minder, zo’n twee à drie miljoen euro,” stelt Leerdam.

Met een wekelijkse gratis woensdagmiddag, als veel scholieren vrij van school zijn, denken de drie fracties vooral kinderen en ouders te stimuleren naar het museum te gaan.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1923
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
musea gratis tot 18 jaar, musea moet gratis worden argumenten