Volg ons via
 
 
 

Groot tekort vrijwilligers in zorg

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Groot tekort vrijwilligers in zorg
 
Uit een groot onderzoek, waaraan 1300 mensen hebben meegewerkt, onder tientallen vrijwilligersorganisaties zoals, het Nederlandse Rode Kruis, de Zonnebloem, Humanitas en het Leger des Heils, blijkt dat zorginstellingen kampen met een groot tekort van vele duizenden vrijwilligers.

Hierdoor worden  vooral psychiatrische patiënten, verstandelijk gehandicapten en ouderen steeds eenzamer. Het onderzoek wordt eind november gepubliceerd. Door bezuinigingen komt verplegend personeel niet meer toe aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Voor vertier en ontspanning zijn zij aangewezen op vrijwilligers.

De verwachting is dat door de vergrijzing het tekort aan vrijwilligers verder zal toenemen. Volgens de onderzoekers moet er naar vrijwilligers worden gezocht onder de jongeren en allochtonen. Jongeren zullen niet warm lopen om een bingo-avond te organiseren maar wellicht wel een internet-café willen opzetten, vertelt de projectleider van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1574
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vrijwilligerswerk