Volg ons via
 
 
 

Klachten over rijschool melden

Ontevredenheid over rijscholen moeten dit kunnen melden

Mensen die rijles hebben maar niet tevreden zijn over de rijschool kunnen een klacht indienen bij de Geschillencommissie Rijscholen. Er zijn door de Bovag in samenwerking met de ANWB en de Consumentenbond algemene voorwaarden opgesteld waaraan de rijschool moet voldoen. De rijschool moet wel zijn aangesloten bij autobrancheorganisatie Bovag.

In ons land zijn zo’n vijfduizend rijscholen en daarvan zijn er zevenhonderd aangesloten bij de Bovag. De rij-instructeur moet vooraf duidelijk kenbaar maken als hij denkt dat een klant moeilijkheden zal ondervinden bij het behalen van een rijbewijs. Eén van de oorzaken zou kunnen zijn: lichamelijke conditie, een ontzegging van de rijbevoegdheid of of de verblijfsstatus van de klant.

Ook moet de lestijd volledig worden benut en de klant moet een afsprakenkaart van hem ontvangen om misverstanden over tijd en plaats van de rijles te voorkomen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Anoniem (Gast)
Geplaatst op 30-09-2019 om 12:32

Ga nooit naar rijschool maart en Dick Ze leert je niks ze is slecht wil alleen maar geld

anja (Gast)
Geplaatst op 26-07-2011 om 22:24

Hallo

Ik ben sinds december bezig met rijlessen nemen. Ik ben via de nationale rijbewijs dienst  in contact gekomen  met rijschool theunisse. Deze goede man Leek het te zijn. Vertelde mij dat ik in 30 lessen toch wel klaar zou zijn voor het examen. Niets werd zwart op wit gezet. Ik had een pakket genomen van 1400 euro. Hier heb ik geen bewijs van gekregen want Dhr deed daar niet aan. Want papierwerk is voor de belasting.  Daarin zat dus 30 lessen inclusief examen en evt eigen verklaring. Buiten dat betaalde ik  €40.50 voor 2 lesuren.  Dit bedrag had ik vrij gauw betaald omdat ik niet graag schulden wilde. De eerste 15 lessen zijn eigenlijk weg gegooit geweest. want mijn lessen waren om de week of zelfs af en toe eens in de 2 weken. De overige 15 lessen waren op zich redelijk. en iedere keer bij cbr pauze. en dan kon ik koffie krijgen en evt worstenbroodjes. ging een half uur van me tijd af.  Maar De rijsinstucteur kon zo te keer gaan met vloeken en schelden. Als ik een foutje maakte. Hij maakte me zelfs voor stom uit dat ik een beetje moeite had met weg rijden bij een verkeerslicht.. Maar het eind van de 30 lessen kwam in zicht en Dhr Theunisse sprak nog niet eens over me examen. Maar ik was er ook echt niet klaar voor. zonder pardon vond hij het nodig dat ik er minimaal 10   lessen nodig waren. Dit werd vrijwel meteen betaald Ook hiervan kreeg ik dus geen factuur of bewijs van betaling van. Pas met de 40ste les kreeg ik uitleg wat de banden in hield en waar ik op moest letten voordat ik de auto in stap om weg te rijden.  Onder de motor kap heb ik wel gekeken, maar dat was puur omdat er een andere leerling even onder de motorkap mocht kijken, en ik er toevallig bij stond omdat het mijn tijd was om te lessen.  Zelf weet ik tot nu toe nog niet waar de hendel zit om de motor kap open te krijgen. Ook de binnenkant van het dashbord was me niet uit gelegd. Maar eigenlijk als hij me op examen had laten gaan had ik wel een kans van slagen gehad. althans dat dacht ik, maar met hem in de auto naast me was ik bloed nerveus en zat met trillende zweet handen achter het stuur. Ook presteerde hij om bijv op de snelweg regelmatig aan me stuur te trekken of in de auto VOL op de REM te trappen waardoor ik bijna met me hoofd tegen het raam kon komen.  Maar na die 40 lessen had De rij instructeur over om eens te overwegen om een proefles in een automaat te gaan nemen omdat dit misschien wel makkelijk zou zijn voor mij. want dan hoefde ik niet na te denken. en dat was dus makkelijker voor mij zei hij.

Ik had dat genegeerd want ik was ervan overtuigd dat ik toch wel degelijk auto kon rijden Dus nog eens 4 extra lessen erbij gepakt.Maar na een keer les gehad te hebben, kreeg ik te horen Dat ik schijnbaar zo slecht reed Dat hij onder zijn tong moest sprayen omdat hij bang was het aan zijn hart te krijgen. Dat ging voor mij te ver. Ik heb een afspraak gemaakt voor een proefles in een automaat. Want nu vond ik het genoeg en wilde weg bij hem. Dit brak toch echt me klomp.

 

Inmiddels ben ik aan het lessen bij een andere rijschool Schakel. en het gaat nu zo goed. en ik weet nu zeker dat het niet kunnen rijden niet aan mij lag maar dat het puur lag aan hoe theunisse mij behandelde tijdens de lessen. Ik werd gewoon zwaar gekleineerd. En me geld is af gepakt.

Dat geld zal ik nooit terug krijgen en dat maakt me soms wel een beetje kwaad, maar ik hoop wel dat hij het niet zo fijn zal krijgen de komende tijd

afzender een toch wel boze leerling.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5014
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rijschool prijzen, anwb, rijschool anwb, rijschool aanklagen