Volg ons via
 
 
 

Langer leven in buitenland

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Sociale Verzekeringsbank heeft een onderzoek gedaan naar Nederlandse ouderen die in het buitenland wonen. De Nederlandse ouderen die in het buitenland wonen leven gemiddeld anderhalf jaar langer dan de ouderen die in Nederland blijven. Ook de hoogte van de AOW speelt een belangrijke rol ten opzichte van de levensduur.

Degene die in het buitenland woont met een volledige AOW wordt gemiddeld, 83.3 jaar. In Nederland is het gemiddelde 81,6 jaar. Het blijkt ook dat een 65-plusser die geen volledige AOW ontvangt vier tot vijf jaar korter leeft ten opzichte van degene die honderd procent AOW ontvangt.

Om voor een volledige AOW-uitkering in aanmerking te komen, moet men vanaf zijn 15e tot zijn 65e in Nederland hebben gewoond. Eén jaar in het buitenland betekent twee procent minder AOW. De SVB heeft geen verklaring voor het verschil in leeftijdsjaren. De verwachting is dat in 2015 ongeveer 15 procent van de Nederlandse ouderen in het buitenland woont.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1100
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wonen, emigreren, 50 , emigratie