Volg ons via
 
 
 

Koffie goed voor oudere man

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Niet teveel maar drie koppen koffie per dag is goed voor de hersenen van de oudere man. Het blijkt een goede manier te zijn om de hersenen in conditie te houden. Dit staat in een studie gedaan door onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wageningen Universiteit. Hun studie is binnenkort te lezen in de European Journal of Clinical Nutrition. Tien jaar lang volgde men zeshonderd mannen tussen de zestig en tachtig jaar en bij de koffiedrinkers gingen de geestelijke vermogens minder achteruit dan bij de niet koffiedrinkers.

De best beschermende werking was bij drie kopjes per dag. Men veronderstelt dat cafeïne de hersencellen beschermt tegen eiwitplaques, die normaal gesproken worden opgebouwd tijdens het verouderingsproces. Door de plaque vermindert het functioneren van de hersencellen. Of één en ander ook voor vrouwen zou gelden is onbekend want daar is geen onderzoek naar gedaan.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1224
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
cappuccino, schuim, melk, coffee