Volg ons via
 
 
 

Croissants zijn te vet

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.


De consumentengids heeft een onderzoek uitgevoerd naar croissants. Uit dit onderzoek, waarvan de resultaten een tijdje geleden in de Gezondgids zijn verschenen, is gebleken dat alle 16 geteste croissant niet goed waren. Er was zelfs niet n croissant goed genoeg voor een voldoende.

Een croissant bestaat normaliter voor ongeveer 25% uit vet. Dit is maar liefst 11 keer zoveel als de hoeveelheid vet die een volkorenboterham bevat.

Met name de geteste afbakcroissants kwamen slecht uit de bus in het onderzoek van de consumentenbond. Alle onderzochte merken bevatte te veel schadelijk transvet. Deze schadelijke transvetten zitten in goedkope margarine. In de betere margarines komt dit transvet bijna niet meer voor.

Als je veel transvet binnenkrijgt, heb je meer kans op hart- en vaatziekten.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4699
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brood, lunch, croissant, recepten