Volg ons via
 
 
 

Winterbanden in Duitsland vrijwel verplicht

Winterbanden Duitsland | Rijden met ongeschikte banden kan grote problemen opleveren.

Nieuwe verscherpte regelgeving in Duitsland, zorgt er voor dat ook Nederlandse automobilisten die gebruik gaan maken van het Duitse wegennet, in de winter bijna niet zonder winterbanden kunnen. Automobilisten zijn sinds kort verplicht hun uitrusting aan te passen aan de weersomstandigheden. Wie met zomerbanden rijdt en ’s winters bij een ongeluk betrokken raakt, loopt het risico mede-aansprakelijk te worden gesteld.

Rijden met ongeschikte banden kan een boete opleveren van 20 euro. Het veroorzaken van gevaar als de auto niet is aangepast aan de weersomstandigheden, kost 40 euro boete. En daartoe wordt ook gerekend als de automobilist niet voldoende ruitenvloeistof bij zich heeft. Grote service bedrijven in ons land als Kwik-Fit, Euromaster en o.a. Profile Tyre Center leggen momenteel enorme voorraden winterbanden aan om aan de te verwachten grote vraag te kunnen voldoen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4884
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
winterbanden en velgen, goedkope winterbanden, winterbanden huren, winterbanden test, winterbanden duitsland