Dark Mode On / Off

Laat je huisdier chippen

chippen van huisdieren

Huisdier chippen | Chip bevat een uniek registratienummer.

Als een dier gechipt wordt, wordt een microchip met behulp van een injectienaald ingebracht. Bij honden en katten gebeurt chippen onder de huid, bij voorkeur ter hoogte van het linker schouderblad. Voor andere diersoorten, zoals koikarpers, paarden en papegaaien gebeurt het op een andere plek. Bij bijvoorbeeld paarden wordt de microchip in de spieren geplaatst. Het inbrengen van de chip is bijna pijnloos voor het dier.

Registratienummer

De chip bevat een uniek registratienummer. Met een speciaal afleesapparaat wordt dit nummer zichtbaar. Dit nummer bestaat uit vijftien cijfers. De eerste drie cijfers vormen meestal de landcode. Voor Nederland is de landcode 528. Gevonden dieren kunnen zowel in Nederland als in het buitenland gecontroleerd worden op de aanwezigheid van een chip. Zowel voor als na het inbrengen van de chip controleert degene die de chip inbrengt of het registratienummer afleesbaar is. Ook controleert hij of het registratienummer overeenkomt met de barcode die op de bij de chip geleverde stickers staat.

Door de chip kan uw dier, mits de gegevens van u als houder ook geregistreerd zijn, altijd geïdentificeerd worden. Zonder registratie van uw gegevens is een koppeling met de chip in uw dier niet mogelijk. Uw dier kan dan niet geïdentificeerd worden. Vandaar dat altijd gesproken wordt over identificatie én registratie.

Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.