Volg ons via
 
 
 

Rijdende recreatiewoning

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wordt in de volksmond een caravan nog wel eens een sleurhut genoemd toch zijn er tegenwoordig caravans te koop die niet voor een luxe recreatiewoning onderdoen. Aannemelijk is dat het woord caravan is afgeleid van ’karwan’ , een Perzisch woord dat gebruikt werd voor gezelschappen van kooplieden. In vroegere tijden werden deze voortgetrokken door paarden. In 1884 bouwde Gordon Stable ( een Engelse kinderboekenschrijver) een caravan die toch ook nog het meest op een koets leek en eveneens door paarden werd voortgetrokken.
 
Pas in 1919 werd begonnen met de professionele bouw van caravans door de in Birmingham gevestigde Eccles Caravans Ltd. Na 10 jaar werden de eerste exemplaren in ons land geïmporteerd. De techniek werd steeds beter en de caravan werd steeds lichter en beter gestroomlijnd. Omdat met name de caravan lichter werd en daardoor ook getrokken kon worden door lichtere auto’s, werd deze voor veel meer mensen betaalbaar.
 
Momenteel zijn er caravans te koop van eenvoudig tot zeer luxe en in vele prijsklassen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1359
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kampeerauto, camper, caravan, caravans