Volg ons via
 
 
 

Bloembollen planten

Bloembollen moeten op tijd worden geplant

Plant bloembollen niet te laat, in ieder geval voor midden november, zodat het wortelgestel zich nog goed kan ontwikkelen voordat de vorst invalt. Tijdens een droge periode regelmatig een beetje water geven

Bloembollen die voor meerjarenbloei geplant worden moeten voldoende diep gezet worden : minimaal twee tot driemaal zo diep als de hoogte van de bol.

Bloembollen hebben een voedselrijke plek nodig die in het voorjaar voldoende licht en warmte krijgt. Plant dus niet onder bijvoorbeeld, naaldbomen.

Na de bloei moeten de planten de kans krijgen om bovengronds volledig af te sterven. Dus geel wordend blad mag niet worden afgesneden. De bloembol heeft dat blad nodig om voor het volgend groeiseizoen nieuwe voedingsstoffen op te slaan. Dit geldt ook voor bloembollen die in het gras geplant zijn. Daarom mag pa zes tot acht weken na de bloei weer gemaaid worden.

Zorg ervoor dat de tuingrond niet te arm en te droog is. Een bol bezit veel reservevoedsel, zodat hij altijd wel in staat is eenmaal te bloeien. Op arme zandgrond kan hij te weinig voedsel opnemen en zal zodoende uitgeput raken. Het gevolg is dan dat hij het volgende jaar niet opnieuw bloeit.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2026
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bloembollen planten in gazon, tips bloembollen planten, bollen planten in gereedschap