Volg ons via
 
 
 

Het Drents heideschaap

Drents heideschaap | Eén van de oudste rassen in Europa

Het Drentse heideschaap is een klein ras schaap en weegt ongeveer tot 40 kilo. Het is één van de oudste rassen op het vaste land van Europa en kunnen op schrale grond heel goed worden gehouden. Dit ras is het enige Nederlandse ras dat gehoornd is.

Meestal hebben ze een witte vacht maar er zijn ook bonte en zwarte schapen. Het Schoonebeeker ras is ontstaan uit het Drentse heideschaap in de Drents-Duitse grensstreek. Deze schapen zijn een stuk groter door de invloed van de Duitse Bentheimerschapen. Ze staan hoog op de poten en hebben een beetje kromme neus.

Bijna altijd worden ze bont geboren en ook als ze volwassen zijn blijven deze patronen zichtbaar op kop en poten. De vacht blijft meestal effen wit of zwart.

De website, geeft alle informatie over de kudde’s en ook wanneer je de kudde’s in levende lijve wilt zien. Meer info: www.drentsheideschaap.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1359
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
drents heideschaap, drents heideschaap kenmerken, drents heideschaap gewicht