Volg ons via
 
 
 

Amsterdam, OV chipkaart

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het echte reizen met de OV-chipkaart in Amsterdam gaat beginnen! De 30.000 jaarabonnementhouders van het GVB n de 10.000 GVB bedrijfspashouders, kunnen vanaf deze zomer gaan in- en uitchecken in de metro. Een belangrijke stap in de introductie van het OV-chipkaart in de Amsterdamse metro.

Op schema
Het GVB loopt op schema met de invoering van de OV-chipkaart in Amsterdam. In 2005 zijn alle metrostations en -haltes voorzien van poortjes, kaart- en saldolezers en verkoop- en oplaadautomaten. Vanaf juli 2005 tot april 2006 is het hele systeem uitgebreid beproefd. Vanaf april tot juli hebben enkele honderden reizigers de OV-chipkaart in de dagelijkse praktijk getest, onder andere om de stabiliteit van het systeem te meten. De eerste grote groep reizigers kan nu gebruik gaan maken van de OV-chipkaart; namelijk de jaarabonnementhouders. De komende maanden krijgt deze groep hun persoonlijke OV-chipkaart thuis gestuurd.

De tweede stap wordt in september gezet; met de losse verkoop van de persoonlijke OV-chipkaart. Later in het najaar komen daar de anonieme OV-chipkaart en de wegwerpkaart bij. Eind van dit jaar kan dan iedereen met een OV-chipkaart van zijn of haar keuze in de metro reizen. Vanaf 2007 wordt de OV-chipkaart ook bij tram en bus geintroduceerd.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2585
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bus, trein, ov, ov kaart