Volg ons via
 
 
 

Zelf composteren goed voor tuin

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Jaarlijks worden tonnen aan GFT-afval opgehaald bij de Nederlandse huishoudens. Vandaar gaat het naar composteerinstallaties en wij kopen dan weer de bekende zakken compost in de winkel. Je kunt ook zelf op eenvoudige wijze compost maken uit tuin en keukenafval. Je houdt er een uitstekende bodemverbeteraar aan over. Het is een proces waarbij bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen, groente, fruit en tuinafval omzetten in compost.

Het lukt het beste wanneer je de composthoop gevarieerd samensteld. Teveel compost is ook weer niet goed voor de planten. Een keer per jaar een laagje van anderhalve centimeter is voldoende. Wat heel goed is, is compostwater. Doe een gieter halfvol met compost, vul verder met water en roer goed om.
 
In de groeiperiode van de planten en tijdens droogte een uitstekend middel. Ook kale plekken in het gazon worden hiermee weer groen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1533
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
compost