Volg ons via
 
 
 

Geen schoonmaakdoekjes in toilet

Schoonmaakdoekjes | Na gebruik niet door toilet spoelen.

Alhoewel het verleidelijk is om schoonmaakdoekjes na gebruik in het toilet te gooien is dat zeer onverstandig. De Nederlandse gemeenten worden enorm op kosten gejaagd daar blijkt dat deze schoonmaakdoekjes massaal door het toilet worden gespoeld. De pompen in het gemaal slaan tegenwoordig enkele keren per week vast vanwege deze doekjes.

Gevolg hiervan is dat bij een verstopte pomp , vooral als het regent, gebruik moet worden gemaakt van overstorten in sloten en vijvers. Dit geeft vervuiling van het oppervlaktewater. De stichting Rioned (kenniscentrum voor de Nederlandse rioleringen) heeft hierover een gesprek gehad met de grootste fabrikanten van dergelijke doekjes. Deze erkenden dat de doekjes veelal niet in het toilet thuishoren. Er wordt gekeken hoe het probleem is op te lossen.

Normaliter is het zo dat alles wat door het spoelbakzeefje in de keuken kan ook in het riool mag. Behalve schadelijke stoffen. Ook geen vet, vloeibaar frituurvet en olie evenmin. En natuurlijk ook geen verf, medicijnen en chemisch afval.

Chemicaliën worden vaak niet afgebroken en verdwijnen dan ongezuiverd naar sloten en beken. En wat Rioned betreft: niet één doekje door het toilet.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2302
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schoonmaakdoekje, huishoudtip, schoonmaken, schoonmaaktip, huishouden, schoonmaken, huishouden