Volg ons via
 
 
 

Schimmels in badkamer

Goede luchtcirculatie is nodig om schimmels tegen te gaan.

Schimmels gedijen goed in badkamers. En vooral als alle tochtgaten zijn afgesloten. Het is vies en lelijk maar kan ook een gevaar voor de gezondheid opleveren. Er is nog niet veel bekend over het effect op onze gezondheid maar wel is bekend dat het ongezond is. Wel is het voor mensen met een lage weerstand , bijvoorbeeld HIV-geïnfecteerden, hierdoor een schimmelinfectie in de longen kan ontstaan. In vochtige huizen hebben kinderen vaker luchtwegproblemen.

Schimmels groeien flink bij drie douches per dag of meer. Is het afzuigsysteem dan ook nog ouder dan zes jaar dan is er geen halt meer toe te roepen. Daar Nederlanders steeds vaker en langer onder de douche staan komt veel waterdamp vrij. De schimmel groeit vaak tussen of boven de tegels, of op koude plekken in de hoeken.

Om de schimmels tegen te gaan is betegelen tot boven aan toe een goede optie alsook een goede luchtrecirculatie. Kort na elkaar douchen is beter dan verspreid over de dag. Het beste kan er gelucht worden met lucht van buitenaf. Een goede ventilatie is onontbeerlijk.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2060
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schimmel badkamer, schimmel verwijderen, schimmel in huis, allergie schimmels