Volg ons via
 
 
 

Snelweg-A1 slibt dicht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Nog voor het jaar 2010 zal het verkeer op de A1 volledig dichtslibben. Dit ondanks dat men in het najaar van 2005 is begonnen met de aanleg van spitsstroken. In 2020 zal het verkeer op deze oost-west verbinding met 120 procent zijn toegenomen. Daarom moet de weg net als de A2, A12 en de A4 de zogeheten triple-a status krijgen. In die wegen wil het Rijk fors investeren om knelpunten op te lossen.

Woordvoerders van PvdA, CDA en VVD in de Tweede Kamer erkenden de noodzaak van het opwaarderen van de weg. Verbreding van vier naar zes rijbanen is van levensbelang voor de ontwikkeling van regionale bedrijvigheid. Aldus een zware delegatie van regionale bestuurders en vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties uit Twente en de Stedendriehoek. De drukte op de A1 zal door het sterker worden van de economieën in het oosten fors toenemen. Er gaat nu jaarlijks 43 miljoen ton aan goederen over de A1. In 2020 zal dat zijn toegenomen tot 90 miljoen ton.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1022
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
a 1, a 35, a 9, a 4, snelwegen, snelweg, file, filenieuws