Volg ons via
 
 
 

Rotterdamse metro

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Eind 2005 heeft het vervoerbedrijf RET in Rotterdam opnieuw vijf metrostations toegevoegd aan de reeks die geschikt is voor de OV-chipkaart. Met dit nieuwe systeem gaan de klapdeurtjes open als de reiziger zijn chipkaart bij een kaartlezer houdt. Tevens zijn op tien stations waar poortjes om technische redenen niet mogelijk waren zogeheten checkin/check-out palen operationeel.
 
Het nieuwe systeem moet vanaf november 2005 in alle 48 metrostations operationeel zijn. Amsterdam ligt met de invoering van de chipkaart nog steeds op schema. Vanaf januari 2006 zal het systeem stapsgewijs worden ingevoerd. Vanaf januari 2007 zullen ook de Amsterdamse tram en bus overgaan op dit nieuwe systeem.
 
Landelijke invoering van de OV-chipkaart hangt af van de NS. Na beoordeling van een door hun ingediend invoeringsplan, beslist minister Peijs of de strippenkaart definitief wordt afgeschaft.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1311
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
metrostation, ov kaart, ov chipkaart, ov chip