Volg ons via
 
 
 

Digitale foto-camera

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ben je een beginnende fotograaf koop dan een digitale fotocamera waar niet teveel frutsels opzit. Het aantal pixels is niet het belangrijkste.
Laat je de foto s meestal afdrukken op het formaat 10 x 15 dan heeft u aan 1600x1200 pixels meer dan genoeg. Met een 256MB-kaart maak je ongeveer 200 foto s van uitstekende kwaliteit.

Extreem zoomen levert wel scherpteverlies op. Het is beter om een camera aan te schaffen met groothoekbereik.
( wide angle ) Sommige fabrikanten noemen een 35 mm lens al een groothoek maar een echte groothoek is 28, 24, of 20 mm. Deze camera s zijn dan wel duurder.

Bij de aanschaf van een compact camera is een extra batterij geen overbodige luxe omdat vaak veel wordt ingezoomd en veel wordt geflitst. Ook laat men de camera vaak (te) lang aanstaan.
Allemaal oorzaken van een snel leeglopende batterij. Houd de camera goed schoon. Een duimafdruk geeft al een waas op de foto. Gebruik eventueel lenstissues en reinigingsvloeistof.

Een reflexcamera stelt sneller en preciezer scherp. Er treedt bijna geen vertraging op. De zoeker is beter en bovendien is deze camera volledig automatisch.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4468
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
digitale fotocamera, fotocamera, compact camera