Volg ons via
 
 
 

Beschermende maatregelen internet

Antivirusprogramma voorkomt dat je wordt lastig gevallen op internet.

Wie geen beschermende maatregelen treft op zijn computer en zo het internet opgaat kan er vrijwel zeker op rekenen last te krijgen van, hackers, virussen, crackers etc.

Computerbeveiliger Symantec is onder meer leverancier van Norton antivirusprogramma’s en software waarmee de computer vrij kan worden gehouden van ongevraagde e-mail en om je te beschermen tegen alle kwaad wat je op internet dwars kan zitten.

Een virus is een kwaadaardig programma dat de computer kan binnen dringen zonder dat je er erg in hebt. Het kopieert zich van het ene naar het andere bestand en kan acties uitvoeren als wissen van gegevens.

Een worm is een virus die zichzelf verspreidt zonder dat bijvoorbeeld een programma hoeft te worden geopend. Voorkom een en ander door het installeren van een virusscanner en pas op met openen van e-mails van een onbekende afzender.

Een trojaans paard komt binnen als een onschuldig lijkend programma, plaatje of filmpje. Dit is eigenlijk software waarmee de verzender jou computer deels in zijn macht heeft. Ook hiertegen geldt, installeer een virusscanner en pas op met onbekende e-mails.   

Spam, is niet echt kwaadaardig maar wel lastig. Het is ongevraagde e-mail die de ontvanger probeert over te halen een website te bezoeken. Meestal zijn dit commerciële e-mails. Het is lastig om te verwijderen. Hiertegen helpt installatie van een spamfilter.

Een hacker is iemand die alles uit een computer wil halen. Meestal maakt deze misbruik om aanvallen uit te voeren op andermans computer en zo probeert informatie te ontfutselen.

Een cracker probeert wachtwoorden en software te kraken. Tegen deze twee varianten helpt het installeren van een firewall.

Dan is er nog phishing, het proberen in te winnen van vertrouwelijke gegevens door een e-mail te sturen van zo het lijkt, een bekende bank of betrouwbare instelling. Hier geldt, vooral niet reageren.

Belangrijk is altijd: reageer nooit op verzoeken via e-mail gegevens bij te werken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1425
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
beste antivirus, virusscan, free virusscan, online virusscan, gratis antivirus