Volg ons via
 
 
 

Computer voor ouderen

Een computer met gemakkelijk te bedienen apparatuur voor de meestvoorkomende handelingen op het internet.

Voor de iets ouderen onder ons die ook graag een beetje internetten is er de SIM PC. Een computer met gemakkelijk te bedienen apparatuur. Speciaal gemaakt voor diegene die internet, e-mail, online bankieren en op eenvoudige wijze foto s beheren voldoende vindt. De pc maakt geen gebruik van ”windows” wat voor sommigen ingewikkeld lijkt. De gebruiker opent een scherm tegelijk waardoor het overzichtelijk blijft. Een rij knoppen onder in het scherm zijn voor het snel schakelen tussen verschillende applicaties. Alle functies staan na het opstarten op het scherm.

Geen Engelse termen en grotere letters maken het navigeren eenvoudig. Men kan niet zelf software installeren wat ook de veiligheid en het gemak ten goede komt. De sim PC draait onder Linuxbesturingsprogramma en heeft geen harde schijf. De computer legt via internet contact met een locale server.

Daarop worden de documenten, foto’s en e-mail bewaard. Om alles soepel te laten verlopen wordt een breedbandverbinding aangeraden. De sim PC werkt in combinatie met een jaarabonnement van 10 euro per maand. Daarbij komen dan nog de kosten voor een internetabonnement.Inmiddels is ook KPN overgegaan in zijn Primafoon-winkels met het verkopen van computerdiensten die speciaal voor ouderen zijn bedoeld zoals de Simpc.

KPN richt zich op de verkoop van een ADSL abonnement in combinatie met dienstverlening voor de sim pc. Dit kost 30 euro per maand.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 12832
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
beste computer, laptop, desktop, computer winkel, computer winkels, ipad kopen, de beste computer