Volg ons via
 
 
 

Kinderen en het gevaar van internet

Kinderen kunnen gevaar oplopen op internet

Altijd maken ouders zich wel zorgen dat hun kind zich op de openbare weg iets zal overkomen. Eenmaal thuis dringt niet het besef door dat kinderen op de digitale snelweg ook gevaar kunnen oplopen.

Op initiatief van het ministerie van Economische Zaken heeft de stichting ICT een cursus opgezet die kinderen kunnen afsluiten met een diploma.

Ouders en leraren hebben vaak geen idee waarin kinderen zich via de technologie storten. Kinderen worden vaak misleid via een chatbox of ze worden digitaal gepest. Ze komen in aanraking met een virus, een hoax en spam of bewegen zich uit nieuwsgierigheid plotseling en soms onbewust op afschuwelijke pornosites.

Met ingang van het schooljaar 2005-2006 kunnen alle basisscholen de cursus gaan geven aan de leerlingen van groep vijf tot en met groep acht. Het zorgvuldig gebruik van internet maakt kinderen minder kwetsbaar. Als een school de lessen niet op het programma heeft staan kan altijd nog de oudervereniging hier op aandringen. De Stichting Brein en Stichting de Kinderconsument hebben een gratis programmaatje beschikbaar dat controleert of er uitwisselprogramma’s en gedownloade muziek en films op de computer staan. Het biedt de mogelijkheid deze te verwijderen. Het programma is te krijgen op,

Meer Info: www.iksurfveilig.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1389
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kinderen internet, veilig internet, internet, internet op school, online pesten