Volg ons via
 
 
 

Toenemend aantal ouderen naar buitenland

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

In Spanje en Turkije schieten de ouderen-resorts als paddestoelen uit de grond. Emigratie wint aan populariteit bij de ouderen. Ondanks dat men er voor moet inleveren wordt er genoten van een warmer woon en leefklimaat. Een van elke tien emigranten is een 55-plusser zo blijkt uit cijfers van het CBS.
 
In 2004 emigreerden 3900 senioren naar het buitenland. Met name ouderen die het uitsluitend moeten doen met een AOW uitkering en een klein pensioen, kunnen daar, vaak beter van leven. De populairste emigratielanden bij senioren zijn Frankrijk, Spanje, Duitsland en België.
De laatste twee vooral vanwege de lage huizenprijzen en de gunstige belastingtarieven. Velen vinden ook dat het woon en leefklimaat in Nederland slechter is geworden. Vooral aan de Spaanse costa’s en in Turkije worden momenteel vele ouderen-resorts gerealiseerd. Een nieuwe trend is het bouwen van appartementen waar ook een beroep kan worden gedaan op zorg. Dat over belangstelling niet te klagen valt bleek ook uit het initiatief van woonzorgcentrum De Wielborgh in Dordrecht.

Dat is bezig met de bouw van een woonpark voor 55-plussers aan de Spaanse Costa de la Luz. Het resort telt straks 250 appartementen en villa’s waar ook een beroep kan worden gedaan op zorgfaciliteiten. Tienduizend mensen toonden belangstelling voor het project en in het najaar van 2005 was de helft reeds verkocht. Ook in Turkije worden twee gloednieuwe woonzorgcomplexen opgeleverd aan de Turkse zuidkust.
 
De Limburger Luc Maas, is daar bezig met dergelijke bouwprojecten. Hij is de drijvende kracht achter "Raad en Daad", een particulier ondersteuningsproject voor senioren. Zorg kunnen bewoners naar eigen inzicht ‘inkopen’ maar aangezien de maandsalarissen in Turkije rond de 300 euro liggen, heb je zonodig voor relatief erg weinig geld, de hele dag hulp. Voor de Nederlandse schatkist kan een en ander wel eens nadelig uitpakken.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4217
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tweede woning, emigratie, woonpark