Volg ons via
 
 
 

Konijn, leven en welzijn

Konijn moet elke dag vers water en hooi

Veel mensen schaffen voor hun kinderen een konijn aan als huisdier. Wat ze vaak niet weten is dat oppakken en knuffelen voor een konijn doodeng is. Wat eveneens vaak voorkomt, is dat konijnen veel te vroeg bij de moeder worden weggehaald om verkocht te worden. Dat resulteert in gezondheidsproblemen. Hun darmen zijn nog ingesteld op moedermelk. Gaat het de eerste weken wel goed dan kan het konijn nog ten prooi vallen aan myxomatose of de virusziekte VHS.

Een goed advies is om een konijn aan te schaffen dat minstens acht weken oud is of misschien nog beter, een volwassen konijn uit het asiel. Een konijn beweegt ook graag en wil dus elke dag graag een paar uur uit zijn hok. Ook een konijn heeft speelgoed nodig. Dat kan zijn een grote kartonnen koker of een doos met gaten om doorheen te rennen. Als deze in ieder geval niet worden opgegeten.

Het darmstelsel van een konijn is heel gevoelig. Hooi en elke dag vers water zijn heel belangrijk. Met een goed dieet en de juiste entingen kan een konijn wel 10 jaar oud worden.

De stichting Konijnenbelangen beijvert nuttige informatie te geven aan eigenaren.
 
Meer informatie over deze stichting op: www.konijnenbelangen.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2743
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
konijnenhok maken, konijnen rassen, konijn kopen, konijnen eten