Volg ons via
 
 
 

Zwemmen is goed voor je, maar waarom?

Ga kijken of een eigen zwembad of spa tot de mogelijkheden behoort

Dat zwemmen goed voor je is weet iedereen waarschijnlijk al. Maar waarom is het eigenlijk gezond? Is het puur de lichaamsbeweging die zo goed voor je is, of heeft zwemmen ook nog speciale gezondheidsvoordelen?

Zwakke gewrichten of pezen? Ga zwemmen!

Allereerst is zwemmen een hele goede sport om te beoefenen als je zwakke en/of gevoelige gewrichten of pezen hebt. Bij zwemmen belast je deze delen van het lichaam namelijk veel minder dan bij bijvoorbeeld hardlopen. Dit komt door de gewichtloosheid tijdens het zwemmen. Daarom word zwemmen juist aangeraden voor mensen met overgewicht. Het extra gewicht bij overgewicht zorgt voor een extra belasting aan de gewrichten zoals de knieën en enkels waardoor er een verhoogde kans op blessures is.

Goede work-out, 600 tot 800 kcal per uur

Dankzij de weerstand van het water verbrand je tijdens het zwemmen lekker veel calorieën, wel 300 tot 400 kcal in slechts 30 minuten! Zwemmen is als het ware krachttraining en cardio in één. Doordat je je hele lichaam gebruikt tijdens het zwemmen worden alle spiergroepen gebruikt en zal je lichaam mooi in verhouding blijven of komen. Wissel verschillende zwemslagen met elkaar af om optimaal resultaat te krijgen.

Dromenland is dichterbij dan je denkt

Ben jij een moeilijke slaper? Na een middagje zwemmen niet meer! Zwemmen zorgt er namelijk voor dat er serotonine in je hersenen vrij komt. Dit lichaamseigen stofje heeft invloed op bijvoorbeeld het geheugen, stemming en zelfvertrouwen maar ook op slaap. Naast dat zwemmen een intensieve sport is waardoor je automatisch vermoeider bent zal de verhoging van het serotonine gehalte ervoor zorgen dat de kwaliteit van de slaap beter is.

Thuis zwemmen en ontspannen

Zwembaden zijn vaak druk of misschien wel slecht bereikbaar voor u. Het is dan interessant om te kijken of een eigen zwembad of spa misschien een mogelijkheid is. Als je een grote tuin hebt is een eigen zwembad misschien interessant. Zwembaden zijn lang niet zo duur dan wat vaak wordt gedacht. Mocht je geen ruimte hebben voor een zwembad waarin je baantjes kan zwemmen is een spa een goede optie. Een spa heeft krachtige waterstralen waardoor je baantjes kan zwemmen terwijl je op dezelfde plek blijft. Daarnaast heeft een spa verschillende massagestralen die ervoor zorgen dat je na je work-out lekker kan ontspannen en naderhand ook minder last hebt van spierpijn en dat alles vanuit de comfort van je eigen woning!

Dus, trek je zwempak aan, pak een handdoek in en ga zwemmen!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 629
Categorie: 
Overig, Lifestyle selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zwemmen spieren, zwemmen spreekbeurt, spa wellness, fonteyn spa