Volg ons via
 
 
 

Tips om verveling tegen te gaan

Allerlei tips om verveling tegen te gaan

De komende tijd moeten we zoveel mogelijk thuisblijven, afstand houden en goed opletten. Het is stil in de Nederlandse straten. Een paar tips om de verveling tegen te gaan. 

>> Film & Documentaire liefhebbers

·      Het IDFA (het jaarlijks Internationale Documentaire Festival in Amsterdam) heeft bij 300 documentaires online gezet die gratis te bekijken zijn: https://www.idfa.nl/nl/collectie/gratis (Fan van documentaires? Steun het IDFA )

·      Ook bij de publieke omroep kun je terecht voor documentaires 2doc.nl

·      Normaal moet men voor het filmkanaal Film1 betalen, maar digitale televisie-abonnees van Ziggo en KPN hoeven dat de komende weken niet.

·      Filmhuisliefhebbers kunnen voor de nieuwste films terecht op picl.nl/. Meer arthouse films zijn terug te zien via cinetree.nl. Ook van het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam) zijn er bijzondere films online te bekijken iffr.com/nl/iffr-unleashed (Allen niet gratis, maar op deze manier wordt onafhankelijke film en de distributie daarvan ook gesteund)

>> Voor de kunstliefhebbers

Musea zijn in ieder geval tot en met 6 april gesloten. Maar sommige musea hebben hun collectie online gezet of bieden video’s aan waarbij ze meer van het museum laten zien. 

·      Zo biedt het Rijksmuseum in de Rijksstudio rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio  bijna 700.000 items uit de collectie die gratis én in hoge resolutie te bekijken zijn. Ook leuk: je kunt je eigen collectie maken.

·      Mooie rondleidingen van het Rijksmuseum zijn via Facebook te zien facebook.com/rijksmuseum/

Maar waarom alleen in Nederland een virtuele tour doen als het ook over de grens kan? Hier wat links:

·      British Museum, Londen (klik door een tijdlijn en de collectie)

·      Musée D’Orsay, Parijs (klik op het Streetview poppetje en je kunt door het museum navigeren)

·      Uffizi, Florence (klik op het Streetview poppetje en je kunt door het museum navigeren)

·      Moma, New York (klik door de collectie)

>> Muziekliefhebbers

·      Altijd al meer willen weten over Klassieke muziek? Luister dan eens naar één van deze podcasts

·      De YouTube kanalen van NPO Radio4 en AVROTROS staan bomvol prachtige concertregistraties en andere video’s. Bekijk ze hier: youtube.com/radio4nl/videos en youtube.com/avroklassiek/videos.

·      Via de website van Metropolitan Opera kun je elke dag een gratis opera kijken metopera.org

>> Fit blijven? Dat kan ook!

·      Een wandeling buiten is altijd fijn, ook om even wat frisse lucht te halen en lekker te bewegen. Mooie wandelroutes zijn hier te vinden natuurmonumenten.nl/wandelen

·      Liever binnen blijven en toch fit blijven? De lessen van Nederland in beweging zijn gewoon via internet terug te zien maxvandaag.nl/nederland-in-beweging/. Of kijk eens bij de thuis-workouts van Optimavita optimavita.nl/workouts/

·      Yoga kan natuurlijk ook. Deze yogaschool uit Amsterdam biedt gratis online lessen aan denieuweyogaschoolonline.nl/gratis-videos/

>> Lezen & leren

·      Via de website van de Bibliotheek zijn er volop e-books beschikbaar onlinebibliotheek.nl/e-books en ook luisterboeken onlinebibliotheek.nl/luisterbieb

·      Online een cursus doen kan ook! Kijk eens op udemy.com (tal van cursussen, van talen tot aan marketing) en seniorweb.nl/cursussen/online-cursussen (handig voor digitale cursussen)

>> Voor Sportliefhebbers

Voorlopig geen vervolg van de Eredivisie, geen EK dit jaar…. Voetballiefhebbers hebben het zwaar. 

·      Op footballia.net zijn een heleboel voetbalwedstrijden gratis terug te zien, zowel van de nationale competities als van eindrondes. Je hoeft je alleen te registreren met een e-mailadres en een sterk wachtwoord.

·      Ook is er een speciaal Ons Oranje YouTube kanaal waarbij er heel veel leuks te zien is van onze nationale teams youtube.com/onsoranje

Nu alle voorjaarsklassiekers gecancelled zijn en de Giro wordt verplaatst is er voor de wielerfanaat ook weinig te beleven.

·      De Belgische zender Sporza sporza.be/wielrennen biedt vanaf nu elk weekend een koers aan. Aanstaande zondag wordt een oude Milaan-San Remo op de buis gebracht (de Primavera zou immers aankomend weekend op het program staan). Je kunt zelf kiezen welke editie je wilt zien.

·      En nu de enige klassieker op Nederlandse bodem ook van de kalender is gehaald is het geen straf om de legendarische editie van vorig jaar nog eens terug te kijken: Amstel Gold Race 2019


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 66
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gevolgen van verveling, verveling tegenaan, verveling spelletjes