Volg ons via
 
 
 

Eikenprocessierups, vogels zijn er gek op

Vogels: onze vrienden bij de bestrijding van de eikenprocessierups

De laatste jaren wordt ons land geteisterd door een ware rupsenplaag. Deze eikenprocessierupsen zorgen voor veel overlast. Er worden verschillende middelen ingezet om de rupsen te bestrijden. Deze chemische en biologische bestrijdingsmiddelen zorgen voor veel extra schade. Niet alleen de rupsen worden verwijderd, maar dit gaat ook ten koste van veel insecten. In een omgeving met veel verschillende soorten planten en dieren is er meer balans en is de kans op overmacht van één soort veel kleiner. Natuurlijke bestrijding is dus een beter alternatief. Vogels zijn goede bondgenoten in de strijd tegen deze harige beestjes.

Vogels zijn niet kieskeurig

Een vogel is geen kieskeurige eter. Ook de harige rupsen eet hij graag. Zo beperken zij de overlast van de eikenprocessierups. De koolmees heeft zichzelf een trucje geleerd om de brandharen van de rups te verwijderen. Voordat hij de rups opeet, strijkt hij hem langs een tak. Ook spreeuwen, mussen, spechten, boomklevers, kauwen en vinken genieten van zo’n heerlijk maaltje, met of zonder brandharen.

Bron: Welkoop


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 330
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eikenprocessierups stadia, eikenprocessierups bestrijding, eikenprocessierups wanneer