Volg ons via
 
 
 

Eenzaamheid onder ouderen door coronavirus

Coronavirus brengt ouderen in isolement

Nu het coronavirus ook in Nederland is uitgebroken, krijgen ouderen steeds minder bezoek. Senioren behoren tot de zogenaamde ‘kwetsbare’ doelgroep en familie en vrienden zijn bang om hen aan te steken. Ouderen voelen zich hierdoor meer en meer eenzaam. Reden voor de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) om een speciale telefoonlijn in het leven te roepen.

Bezoekjes worden afgezegd door (klein)kinderen en activiteiten voor senioren worden geschrapt. Allemaal om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Ook al zijn deze maatregelen nog zo logisch, ze hebben wel grote gevolgen. Ouderen durven niet of nauwelijks meer de deur uit te gaan, uit angst om het virus op te lopen. Hun sociale leven komt op een laag pitje te staan. Hierdoor neemt eenzaamheid toe in een doelgroep waar dit toch al een probleem is.

Ouderen die zich eenzaam voelen kunnen het nummer van de ANBO bellen voor het broodnodige praatje. Ook algemene vragen over het virus kunnen hier worden gesteld. Specialistische vragen kunnen aan het RIVM of de eigen huisarts gesteld worden.

De ANBO is te bereiken op 0348 46 66 66.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 587
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
eenzaamheid gevolgen, coronavirus, covid 19, mijn anbo, wat is anbo