Volg ons via
 
 
 

Waarschuwing: babbeltrucs uit naam van de Belastingdienst

Nieuwe vorm van babbeltrucs | Trap er niet in

Uit naam van de Belastingdienst worden in heel Nederland mensen gebeld en onder druk gezet om geld over te maken. Een nieuwe vorm van babbeltrucs. ANBO geeft advies: trap er niet in, verbreek de verbinding en meld dit bij de politie!

Inmiddels hebben meer dan 200 mensen aangifte gedaan omdat ze met deze nieuwe babbeltruc te maken hebben gehad. In totaal is het schadebedrag nu al ruim 4 miljoen euro. “Criminelen worden steeds creatiever met hun pogingen om mensen geld afhandig te maken,” zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. “Veel mensen zullen denken, hoe kun je daar nu in trappen, maar helaas gebeurt dat toch iedere keer weer. Criminelen zijn gewiekst en komen met mooie praatjes.”

Mensen worden gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de Belastingdienst. Tijdens het gesprek probeert de crimineel het slachtoffer over te halen om geld over te maken. Liane den Haan: “De Belastingdienst belt niemand met het verzoek om geld over te maken. Trap er daarom niet in, verbreek zo snel mogelijk de verbinding en meld dit bij de politie!”

Wapenen tegen babbeltrucs

ANBO helpt ouderen om zich te wapenen babbeltrucs. Tijdens de Veiligheids10Daagse, die ANBO tussen 30 maart en 16 april a.s. organiseert, kunnen ouderen op veel locaties in het land workshops volgen over veiligheid. 
Daarnaast kunnen mensen zich ook aanmelden voor een Veiligheidscheck bij hen thuis. Dan bespreekt één van de ANBO Veiligheidsconsulenten hoe iemand een babbeltruc (aan de deur of telefonisch) kan herkennen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2153
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
babbeltruc nieuws, bekende babbeltrucs, voorlichting babbeltrucs