Volg ons via
 
 
 

Waarom is een scooter nou zo handig?

Rijden op een scooter heeft veel grote voordelen

Lekker met de wind in je haren door de natuur rijden. Niet zo hard, dat hoeft helemaal niet. Gewoon, 25 of 45 km per uur, prima. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Je zit heerlijk rechtop, wat een echt groot voordeel van een scooter is! En je kunt lekker vrij om je heen kijken.

Als je al een tijdje een autorijbewijs hebt, heb je in de meeste gevallen ook automatisch een brommer certificaat of brommerrijbewijs. Dat heet AM. Bij mij staat er op mijn rijbewijs B, BE, AM en T. AM is voor brommer en scooter en T voor tractor, altijd handig in het buitengebied. Maar de gemiddelde 50-plusser kan dus gewoon op een scooter gaan zitten en er meteen, na betaling ervan natuurlijk, op weg rijden.

De balans

Het is de eerste keer misschien even zoeken naar de juiste balans. Want het is iets anders dan achter het stuur in je auto. Maar dan is het toch echt fantastisch om zo onbevangen door de straten van je stad of dorp te cruisen. Je voelt je weer ouderwets vrij en je kunt voor je het weet weer handig tussen al die auto’s en fietsers door manoeuvreren. Een scooter is gemakkelijk te besturen en bovendien gaat hij niet zo hard. En er is bijvoorbeeld ook nog een la souris snorscooter, die maar 25 km per uur gaat. 

Licht

Omdat de scooters licht in gewicht zijn, zijn ze makkelijk te berijden en te besturen. Op die manier weet je zeker dat je veilig door het verkeer heen kunt komen. Een ander voordeel van de scooter is dat hij heel erg zuinig is. Je komt weinig bij de benzinepomp en als je er komt ben je vaak niet meer kwijt dan een paar euro. Dat is toch wel heel wat anders dan de auto! Ik heb een tijdje op zo’n tankstation gewerkt en als er dan een scooter had getankt werd ik altijd weer een beetje jaloers. Dat is dan vijf euro negentien meneer, moest ik dan zeggen. Als je bedenkt dat de gemiddelde tankbeurt voor mijn eigen auto boven de zestig euro zat, zul je begrijpen wat ik bedoel. Een scooter kopen doe je het beste in gespecialiseerde scooter winkels. Ga maar een mooie uitzoeken!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 498
Categorie: 
Vervoer, Lifestyle selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
scooters kopen, scooter elektrisch, scooter merken, scooter zip