Volg ons via
 
 
 

Radiator of vloerverwarming in de badkamer?

Welk soort verwarming is de beste optie in de badkamer?

Verwarmen van de badkamer kan middels vloerverwarming of met radiatoren. Vloerverwarming biedt gelijkmatige verwarming. Radiatoren zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

Radiator

Een goede radiator moet passen bij de grootte van de badkamer. Een radiator kan een plaatradiator, paneelradiator, design radiator of elektrische radiator zijn. Ook zijn er diverse afmetingen en vormen: compact, plat en langwerpig, horizontale of verticale badkamer-radiatoren. Specifiek is de design radiator. Bij een design radiator is er een keuze mogelijkheid in modellen en kleuren. Eigenlijk is er voor elke badkamer een passende design radiator te vinden. 

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt een comfortabele warmte. Er zijn twee soorten vloerverwarming; elektrische verwarming of middels warmwater leidingen in de vloer. Elektrische vloerverwarming verwarmt middels een vloerverwarmingskabel of vloerverwarmingsmat onder de vloertegels. Bij vloerverwarming via leidingen is er een aansluiting met de bestaande Cv-installatie. 

Inloop douche

Bij een inloop douche kan dit vloerdeel van de badkamer ook voorzien worden van vloerverwarming. Tijdens het douchen zorgt dit voor extra warmte. Belangrijk is om de vloerverwarming niet te dicht bij het putje of de drain aan te leggen. Door de warmte kan de afvoer erg snel droog komen te staan. Een inloopdouche kopen kan dus met alle comfort. Een andere optie is nog wandverwarming voor extra comfort.

De meeste mensen kennen vloerverwarming gekoppeld aan de cv-ketel. De ketel levert de warmte. Voordeel is dat dit goedkoper is dan elektrisch verwarmen. Nadeel is dat het vrij lang duurt voordat de vloer verwarmt is. Omdat een badkamer maar op enkele momenten van de dag wordt gebruikt, is elektrisch verwarmen kostenbesparend. Zorg bij radiator verwarming dat de radiator op de koudste plek in de badkamer geplaatst wordt, bijvoorbeeld tegen een buitenmuur of onder een vensterraam. Hierdoor wordt de koude lucht meteen opgewarmd.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1082
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
inloopdouche met deur, inloopdouche met douchebak, vloerverwarming elektrisch, vloerverwarming soorten