Volg ons via
 
 
 

Een stijlvol design is tijdloos

Handige boekenkasten voor in de woonkamer

Wanneer de kinderen definitief uit het ouderlijke huis zijn, schept dat mogelijkheden voor een ander interieur. U kunt nu uw eigen smaak kiezen en er hoeft geen rekening te worden gehouden met een kindvriendelijke inrichting. Hooguit dat u een logeerkamer aanhoudt voor overnachtingen. Een industriële inrichting is een goede optie als u tenminste van strak en robuust houdt.

Liefde voor boeken

Vijftig plussers zijn nog met boeken opgegroeid. Liever geen e-readers, maar een fysiek boek. Met de jaren is er dikwijls een behoorlijke bibliotheek opgebouwd. Een mooie houten boekenkast industrieel vormgegeven, geeft een schitterende outlook gecombineerd met een bureautafel en bijpassende verlichting. Een open boekenkast kan een prachtig decorstuk zijn in elke ruimte. Boeken weerspiegelen de tijdgeest en geven een blik in datgene wat u heeft beziggehouden; literatuur, naslagwerk of boeken van de opleidingen die u heeft gevolgd. Naast boeken biedt een open kast natuurlijk ook ruimte om andere spullen ten toon te stellen. Foto’s, kunstvoorwerpen of een verzameling dinky toys. Nog praktischer wordt een open kast als u een gedeelte reserveert voor laden. Hierin kunt u spullen bewaren die u liever buiten het zicht wilt houden. 

Leer en hout

Een industrieel interieur betekent leer en hout. Stoere robuuste banken met kwaliteit leer en liefst met een designklassieke uitstraling. De echte klassiekers van bijvoorbeeld Cassina zijn behoorlijk aan de prijs, maar er zijn andere mooie kwaliteitsbanken met een gunstiger prijskaartje. Voordeel van robuust is ook dat deze banken een goede zitpositie bieden. Houten meubels worden veel gecombineerd met staal. Een zwart stalen onderbouw met een massief houten blad bijvoorbeeld.

Woonbeton

Een harde vloer is wel een must in een industriele inrichting. Een gietvloer heeft de uitstraling van beton en wordt naadloos gelegd. Beton heeft een kil en koud imago, maar een gietvloer is warm en comfortabel zeker in combinatie met vloerverwarming. Een alternatief voor woonbeton is parket. Een mooie parketvloer geeft elke inrichting een juiste uitstraling. Kies wel altijd voor een of twee tapijten. Natuurtapijt heeft een mooie uitstraling en geeft een degelijk gevoel in ieder interieur. Sisal tapijt is een ideale slijtvast, ecologisch materiaal. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in diverse natuurtinten en moderne weefpatronen.

Less is more! 

De industriële woonstijl staat voor ambacht, eerlijke materialen en duidelijk zichtbare constructies. Vintage speelt een belangrijke rol en maakt het interieur compleet. De kleur die voornamelijk wordt gebruikt is grijs in verschillende nuances. Deze woonstijl is voor alle leeftijden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1296
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stijlvolle meubelzaken, interieur speciaalzaak, boekenkast hout