Volg ons via
 
 
 

Verlengen rijbewijs 75-plussers

CBR heeft wachtlijsten. 75-plusser kan gebruik maken van tijdelijke regeling voor rijden met verlopen rijbewijs

75-plus en je moet je rijbewijs verlengen. 

Dan krijg je zo goed als zeker ook te maken met de enorm lange wachtlijsten bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Zorg er in ieder geval wel voor dat je, voordat het rijbewijs is verlopen, al de gezondheidsverklaring hebt ingediend bij het CBR. Iedereen van 75 jaar en ouder dient deze medische verklaring aan te vragen wanneer het rijbewijs aan verlenging toe is.

Rijden met verlopen rijbewijs

Het kabinet is akkoord gegaan met de regeling om vanaf 1 december 2019, bestuurders die voldoen aan bovenstaande, nog een jaar langer te laten rijden met hun inmiddels verlopen rijbewijs. Er wordt dan gesproken van een administratieve verlenging. De regeling geldt alleen voor 75-plussers met een rijbewijs B, BE, het motorrijbewijs A en het rijbewijs T (trekker).

Het huidige rijbewijs moet een geldigheid hebben van 5 of 10 jaar. 

Verleen medewerking aan het CBR als deze u vraagt om een bezoek te brengen aan een specialist of wanneer u een rijtest moet doen.

Niet rijden met verlopen rijbewijs

Met een verlopen rijbewijs mag je in het buitenland niet rijden. Een verlopen rijbewijs is ook niet geldig als identiteitsbewijs.

Je krijgt als er een jaar verlenging is toegezegd geen (tijdelijk) nieuw rijbewijs. Je kunt tot maximaal een jaar lang, rijden met het verlopen rijbewijs.
Wordt je aangehouden dan kan de politie zien dat het verlopen rijbewijs nog geldig is.

Wanneer het CBR de aanvraag tot verlenging heeft goedgekeurd ontvang je bericht over het nieuwe rijbewijs en vervalt de tijdelijke verlenging.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1053
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rijbewijs verlengen 74 jaar, rijbewijs verlengen voor vervaldatum, rijbewijs verlengen wachttijd