Volg ons via
 
 
 

50-plussers daten erop los

50-plussers zijn trouw aan hun partner maar singles daten erop los

Senioren dates

Op Valentijnsdag zijn senioren niet heel actief, maar in het dagelijks leven daten ze er op los. Ze zijn steeds meer bezig met online daten, blijkt uit een recent onderzoek van Startpagina.nl, dat onderzoek heeft gedaan onder 1,5 duizend senioren. 

Actieve liefdes 

Ook al lijkt het dat huwelijken en relaties steeds sneller stuk gaan, Nederlanders boven de leeftijd van vijftig jaar zijn trouw aan hun partner. 88% staat niet open voor een andere relatie, mannen wel vaker dan vrouwen. Maar dit wil niet zeggen dat senioren niet meer actief zijn in de liefde. Júist wel. 88% van de senioren viert geen Valentijnsdag, maar 56% is nog steeds seksueel actief. 1 op de 30 zeventigers heeft het afgelopen jaar nog seks gehad. Hierbij is het opmerkzaam dat hoogopgeleide ouderen seksueel actiever zijn dan laagopgeleiden senioren. 

Dating sites 

Single senioren zijn actief op het internet om een nieuwe partner te vinden. 77% van hen is op zoek via datingsites. 50plusMatch, Relatieplanet en Tinder zijn het meest populair onder senioren. 62% van de bezoekers van datingsites zegt matches te hebben en zo een potentiële liefde te vinden. 

Actieve dates 

Wat doen senioren met hun dates? De meeste vijftigplussers, zeventig procent, geeft aan intimiteit belangrijker te vinden dan seks. 23% van de senioren vinden hun leeftijdsgenoten niet meer aantrekkelijk. Gelukkig is er ook nog een 21% die wel aantrekkingskracht voelt. Hoe ouder je wordt, hoe minder je je aangetrokken voelt tot leeftijdsgenoten. Hoogopgeleide singles daten online vaker op Parship en Lexa en laagopgeleiden en zeventigplussers vaker op 50plusMatch. 

Valentijnsdag 

Hoewel de meeste senioren geen Valentijnsdag vieren, is de meerderheid (78%) tevreden met de inzet van hun partner op deze dag. De populairste cadeaus zijn natuurlijk bloemen (45%), iets lekkers (35%) en verzorgingsproducten (22%).


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1526
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gratis dating, online daten tips, dating site top 10, datingsite