Volg ons via
 
 
 

Kunst Koninklijk Huis op veiling

Topstukken uit het Koninklijk Huis komen op de veiling bij Sotheby's

Eind januari 2019 komen dertien tekeningen van oude meesters en twaalf kavels met Chinees porselein, zilverwerk en serviesgoed, uit de collectie van het Koninklijk Huis, onder de hamer bij veilinghuis Sotheby's in Londen op 17 januari en 30 januari in New York. Een van de stukken betreft de met tulpen versierde glazen tafelornamenten van René Lalique (1860-1945). Een geschenk van Nederlandse ambassadeurs in het buitenland, speciaal gemaakt voor het huwelijk van Juliana en Bernard

Op 30 januari worden in New York tekeningen aangeboden uit de kunstcollectie van Willem ll en zijn echtgenote Anna Paulowna, dochter van de Russische tsaar.

Houtskooltekening Rubens topstuk op veiling

Tevens zal een topstuk geveild worden van Peter Paul Rubens (1577-1640). Deze houtskooltekening toont een gespierde jongeman welke als voorstudie heeft gediend voor een altaarstuk in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. De opbrengst hiervan wordt geschat tussen de 2 en 3 miljoen euro.

Het is niet bekend gemaakt wie de inbrenger is maar de catalogus vermeld dat dit "property of a princess" is. Ofwel eigendom van een prinses.

Geinteresseerden kunnen informatie opzoeken in de catalogus.

Bronnen: AD / NRC


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Steph Tjon (Gast)
Geplaatst op 05-01-2019 om 14:22

Mijn bescheiden mening is dat als deze kunstschatten worden aangeschaft door de destijds 'heersende vorsten die in dienst staan/stonden van de Nederlandse Staat en Volk' (en ook direct of indirect gefinancierd door de Nederlandse Staat) nooit verveild of verkocht mogen worden opdat alles derhalve -direct of indirect - eigendom is van de Nederlandse Staat en haar bevolking! Wij betalen mee aan het Koningshuis en waarom mogen ze dit dan zomaar verkopen?  Doneer deze kunstschatten dan op zijn minst aan een Nederlands museum. 

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1127
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
veiling sotheby londen, sothebys new york, sothebys catalogues