Volg ons via
 
 
 

Nationale Ouderendag maakt veel ouderen blij

Een wens die in vervulling gaat maakt ouderen blij

Nationale Ouderendag laat op 5 oktober weer duizend wensen uitkomen

Op vrijdag 5 oktober vindt Nationale Ouderendag voor de tiende keer plaats. In heel Nederland worden deze dag ouderen blij gemaakt met de vervulling van hun wens. De wensen worden al weken in heel het land verzameld door enthousiaste vrijwilligers. Inmiddels zijn er ruim 500 ingediend en de verwachting is dat dit aantal de komende weken verdubbeld: https://www.nationaleouderendag.nl/dashboard-vrijwilligers/wens-vervullen.aspx#.W41Ax84za2x.)

Rijden in een koets en nog 1 keer in het reuzenrad

Op het eerste gezicht lijken de wensen die worden ingediend eenvoudig. Maar wanneer ouderen minder vitaal en minder mobiel worden is de deur uitgaan en socialiseren lastig. Ouderen die hun wens graag in vervulling zien gaan vragen bijvoorbeeld om een middagje naar zee, nog 1 keer op het voetbalveld staan, een rondrit in een koets, een ballonvaart, nog eens in het reuzenrad, maar ook simpelere dingen zoals een kopje koffie drinken met iemand op een terras, winkelen of hulp bij het winterklaar maken van tuin of balkon.

De afgelopen 10 jaar hebben de comités van het Nationaal Ouderenfonds ervoor gezorgd dat er al duizenden wensen zijn vervuld. Soms met hulp van bekende Nederlanders zoals Staatssecretaris van Rijn, Mary Borsato, Victor Brand, Gerard Joling en Gordon Heuckeroth.

Wie als vrijwilliger een wens van een oudere wil vervullen kan online een wens uitkiezen waar aan kan worden meegewerkt, via: https://www.nationaleouderendag.nl/dashboard-vrijwilligers/wens-vervullen.aspx#.W41Ax84za2x.

Een wens doneren

Niet alleen op 5 oktober maar ook de rest van het jaar kunnen Nederlanders kwetsbare ouderen helpen met bijvoorbeeld een donatie. Niet alleen particulieren maar ook bedrijven zetten zich op deze wijze in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Met de donaties zorgt het Nationaal Ouderenfonds voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten voor ouderen. Zoals bijvoorbeeld dit bedrijf dat het personeel meestuurde op 1 van de tientallen stranduitjes: https://www.youtube.com/watch?v=7C-gicGKlsA

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn OldStars Walking football, BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, Ouderenombudsman, stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden. Voor meer informatie staat op http://www.ouderenfonds.nl 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 536
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nationale ouderendag 2018, nationale ouderenfonds, internationale ouderendag 2018