Volg ons via
 
 
 

Tientallen wildcamera's op Hoge Veluwe

Geniet mee van de wilde dieren op de Hoge Veluwe

Snapshot Hoge Veluwe wereldwijd gelanceerd

Snapshot Hoge Veluwe, het online platform waarop iedereen camerabeelden van wilde dieren kan bekijken, wordt vanaf vandaag wereldwijd gepromoot door Zooniverse. Het Nationale Park De Hoge Veluwe treedt daarmee toe tot het gezelschap van natuurgebieden als Antarctica, het regenwoud in Borneo en het Afrikaanse Serengeti National Park.

Verspreid door Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan tientallen wildcamera’s die 24 uur per dag foto’s nemen van wilde dieren die voorbij lopen. De beelden worden door Wageningen University & Research gebruikt voor onderzoek naar het gedrag van de dieren. Maar welk dier staat op welke foto? Om dat te weten te komen, zijn de foto’s online gezet, zodat iedereen mee kan helpen bij het identificeren. Dit biedt mensen wereldwijd de unieke mogelijkheid om wild te spotten op momenten en plekken die normaal niet toegankelijk zijn.

Burgerwetenschap
Snapshot Hoge Veluwe is ontwikkeld door Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Wageningen University & Research. Het project was tot nu toe alleen bereikbaar via hogeveluwe.nl/snapshot. Vanaf vandaag wordt Snapshot Hoge Veluwe ook gepromoot op Zooniverse.org, het grootste en populairste platform ter wereld voor ‘citizen science’ of burgerwetenschap: onderzoek met behulp van het grote publiek.

Het Park is vereerd om als eerste Europese Nationale Park op Zooniverse te staan, en hoopt dat hiermee nog meer mensen online wild gaan spotten. Dit draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek, en is vooral erg leuk om te doen. Voorkennis is niet nodig: op de pagina van Snapshot Hoge Veluwe is veel informatie te vinden over de voorkomende diersoorten en bovendien worden deelnemers begeleid bij hun eerste foto-analyse.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 544
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hoge veluwe adres, hoge veluwe fietsen, plattegrond hoge veluwe, snapshot hoge veluwe