Volg ons via
 
 
 

Wat moet ik doen bij ontslag?

Ontslagen? Maak gebruik van ervaren specialisten voor de beste hulp die je verdient

Ben je ontslagen en heb je juridische hulp nodig? Kies dan voor de service van Flexx van DAS: dat is hulp bij ontslag on demand. Jij bestelt eenvoudig de hulp die jij nodig hebt, tegen een vaste en lage prijs. Je hoeft hier helemaal niet verzekerd voor te zijn. Wij bieden een particuliere service voor ontslaghulp aan iedereen. Onze ervaren juridische specialisten komen vakkundig op voor al jouw belangen en bieden de beste hulp bij ontslag die jij verdient. Wil jij ook meer uit je ontslag halen? Maar liefst 90% van onze klanten genieten van betere voorwaarden bij het ontslag dankzij onze hulp.

Zo werkt Flexx voor jou

Bij Flexx werken we met vaste en scherpe tarieven voor onze services. Zo weet jij altijd precies waar je aan toe bent. Wij maken gebruik van een online tool voor onze klanten. Zo kun je direct zien hoe jouw voorstel verbetert kan worden. Wij adviseren welke jurist jou het beste kan helpen. Je geniet van een gratis intake en geniet van de beste service en advies.

Do's en don'ts bij ontslag

Wanneer je (opeens) ontslagen wordt, is het niet altijd duidelijk wat jouw rechten en plichten zijn. Ga je je ontslag aanvechten of ga je ermee akkoord? En als je die keuze eenmaal hebt gemaakt, wat is dan de beste strategie? Het is belangrijk om je eerst goed te informeren. Zo weet je precies wat je moet doen en wat je rechten bij ontslag zijn. We hebben de belangrijkste informatie, tips en vragen voor je op een rijtje gezet.

Controleer je rechten bij ontslag

Je rechten bij ontslag hangen af van de ontslagvorm die in jouw situatie geldt. In de meeste gevallen is er sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. Werkgever en werknemer maken dan afspraken over het ontslag en leggen die vast in een vaststellingsovereenkomst. Maar wanneer je bijvoorbeeld op staande voet wordt ontslagen, is de situatie weer heel anders. Ga dus altijd goed na welke ontslagvorm op jou van toepassing en schakel juridische ontslaghulp in voor advies en bijstand.

Ontslagvergoeding

In een vaststellingsovereenkomst wordt vastgesteld hoeveel ontslagvergoeding je ontvangt en hoe jullie de zaken afronden. Dit kan eenvoudig samen met werknemer en werkgever gedaan worden, maar om onenigheid te voorkomen kan een jurist hierbij helpen. Een kantonrechter kan het contract ontbinden en een juiste rechtsformule gebruiken voor het berekenen van de ontslagvergoedingen. De kantonrechter maakt gebruik van de startdatum en einddatum van het contract en kan op deze manier het verschuldigde bedrag van de werkgever berekenen voor de werknemer. Zo kom je nooit met lege handen te staan.

Ontslag bij UWV

Wanneer er werkgever er niet meer uitkomt met een werknemer en er genoeg redenen zijn voor ontslag, kan de werkgever via het UWV een ontslagvergunning aanvragen. Hierdoor kan de werknemer een uitkering ontvangen en ontslagen worden. Dit kan gebeuren vanwege bedrijfseconomische redenen of vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid.

Weten waar jij aan toe bent? Laat je informeren en adviseren door de juristen van Flexx. Geniet van professioneel advies en de beste service tijdens jouw ontslag.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2339
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ontslag transitievergoeding, ontslag krijgen, das ontslagvergoeding