Volg ons via
 
 
 

Een veilige badkamer voor 50 plussers

Een instapbad of inloopdouche heeft veel voordelen

Ouder worden we allemaal en het voordeel van de huidige tijd is, dat we ook steeds gezonder ouder worden. Dit is een groot voordeel, want het geeft je de mogelijkheid om gewoon lekker in je eigen huis te blijven wonen. Ook al heb je misschien nog niet de bejaardenleeftijd bereikt, het kan toch zinnig zijn, alvast na te denken over eventuele aanpassingen in je huis, zodat je goed voorbereid bent. Een belangrijke ruimte die vaak aangepast moet worden is de badkamer. Hier loop je namelijk op oudere leeftijd het meeste risico op ongevallen. Hierbij zijn vaak de douche en het bad de belangrijkste obstakels.

Badkamer op de begane grond

Is je badkamer momenteel nog op de bovenverdieping gehuisvest, dan is het absoluut het overwegen waard om de badkamer naar beneden te brengen. Voor veel ouderen is traplopen namelijk een groot probleem. Als je de badkamer beneden hebt, dan is het probleem van traplopen al niet meer aanwezig. Uiteraard is dit niet in elke woning mogelijk. Mocht je toch de mogelijkheid en het budget voor een verbouwing hebben, dan is de badkamer naar de begane grond verplaatsen een goede investering voor de toekomst.

Inloopdouche

De douche kan een gevaarlijke plek zijn wanneer je slecht ter been bent. Vooral wanneer je douche is voorzien van een hoge douchebak. Ouderen zijn vaak niet meer zo flexibel om de opstap in de douche te maken, met alle gevolgen van dien. Een inloopdouche kan de oplossing zijn. Deze douche is gelijk aan de badkamervloer omdat de douchebak in de vloer is ingebouwd. Dit voorkomt dat je een grote opstap moet maken en je kunt simpel de douche in- en uitstappen. Daarnaast is de inloopdouche ook veel hygiënischer, omdat er geen randen aanwezig zijn waar vuil achter kan ophopen. 

Instapbad

Een bad kan een nog groter probleem vormen dan een douche. Een bad is veel hoger en is daarom vrijwel nooit meer te gebruiken door ouderen. Dat is jammer, want een bad neemt toch een groot gedeelte van de badkamer in dat ongebruikt blijft. De oplossing is een instapbad. In het bad zit een deurtje waardoor het bad gemakkelijk te betreden is en je veilig kunt baden. Dergelijke baden zijn vaak voorzien van een extra grote afvoer, zodat het water snel wegloopt en je niet lang hoeft te wachten om het bad na gebruik weer te verlaten.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2900
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
inloopdouche foto s, inloopdouche glaswand, woningaanpassingen ouderen