Volg ons via
 
 
 

Enorme groei verkoop van tablets

Stijgende populariteit van tabletcomputers

Tabletverkoop

Sinds de invoering van de iPad in 2010 is er een enorme groei waar te nemen in de verkoop van tablets. Zowel iPad's als andere merken tabletcomputers gaan als zoete broodjes over de toonbank. De tablet heeft zijn stijgende populariteit onder andere te danken aan zijn multifunctionaliteit. Deze handige hybride tussen een smartphone en een tablet is gemakkelijk mee te nemen en is tevens makkelijk in gebruik.

Uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK blijkt dat momenteel al 1,7 miljoen mensen in het bezit zijn van een tabletcomputer wat neerkomt op 14 procent van de internettende bevolking. Nog eens 1,7 miljoen is van plan zich op korte termijn een tablet aan te schaffen.

Naast de iPad worden er ook veel tablets van andere merken verkocht. Apple, de fabrikant van de iPad heeft pas nog geprobeerd om de verkoop van de Galaxy Tab 10.1N van Samsung tegen te houden. Maar volgens de rechter in Düsseldorf zijn er geen noemenswaardige overeenkomsten met de iPad zodat in Duitsland de Galaxy Tab 10.1N voorlopig nog verkocht mag worden.

Op zoek naar een tablet?

Tijdens de zoektocht naar een tablet, zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden, het formaat bijvoorbeeld. Voor personen die veel reizen of onderweg zijn,  is het wenselijk om een tablet van kleiner formaat uit te kiezen. Wanneer de iPad wordt gebruikt voor het kijken van films, wordt aangeraden om een krachtig exemplaar te kiezen met een hoge resolutiescherm.  Tot slot zijn er verschillende besturingssystemen zoals de iPad van Apple, Galaxy Tab van Samsung, of één van de andere merken zoals Huawei, Lenovo of Asus.

Bij het kopen van een tablet kan het vaak handig zijn om persoonlijk advies te vragen, zodat het apparaat precies aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Ook zijn er online vele keuzenhulpen beschikbaar die de verschillende functies en kenmerken van tabletcomputer uiteenzetten. Na de explosieve groei in 2010, zal ook de tabletcomputer in 2018 onmisbaar zijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2932
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ipad kopen, tablet kopen goedkoop, tablet kopen beste, tablet vergelijken