Volg ons via
 
 
 

4 belangrijke tips om uw auto zo snel mogelijk te verkopen

Het is erg populair om uw auto te verkopen aan een auto-inkoopbedrijf

Wanneer u interesse heeft in een nieuwe auto of wanneer u uw oude auto niet meer nodig heeft is het belangrijk dat u een mooi bedrag voor uw auto krijgt. Hier heeft u meer invloed op dan u waarschijnlijk denkt. Wijkopenauto's heeft 4 tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat u het maximale haalt uit de verkoop van uw oude auto.

1.  Maak uw auto volledig verkoopklaar

Ga stap voor stap na waar u zelf op let als u een nieuwe auto aanschaft. Uiteraard wilt u een auto die er goed uitziet met zo weinig mogelijk gebruikssporen. Wanneer er kleine schade is, bijvoorbeeld een kapotte airco, laat dit dan ook van te voren repareren. Wanneer u dit niet doet geeft dit een negatief signaal af aan de potentiële koper. Om de auto er optimaal uit te laten zien  maakt u de buitenkant én de binnenkant zorgvuldig schoon. Ruim de auto zo veel mogelijk leeg en verwijder het vuil van de vloer en de bekleding met een stofzuiger. Vervolgens zijn de gladde oppervlakken aan de beurt. Glasreiniger voor de ramen en voor het dashboard is een natte doek al voldoende. Voor de buitenkant van de auto kunt u beter gebruik maken van een microfiber spons. Spuit het voertuig vervolgens af met een hogedrukspuit. Wanneer de auto volledig droog is is het tijd voor de finishing touch: Een extra poetsbeurt voor de glans die uw auto weer als nieuw laat uitzien.

2. Stel van te voren vast wat de waarde van uw auto is

Het is belangrijk om van te voren te weten wat de waarde van uw auto is. Dit zorgt ervoor dat u stevig in uw schoenen staat tijdens de onderhandelingen. U heeft zo de zekerheid dat u absoluut u geen genoegen hoeft te nemen met een veel te lage prijs, wat uw onderhandelingspositie aanzienlijk zal versterken. Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende online platformen waar u een kenteken check kan laten doen voor een indicatie van de dagwaarde van de auto. Factoren die het bedrag sterk kunnen beïnvloeden zijn het aantal gereden kilometers en de aanwezigheid van gebruikssporen. U kunt bij een expert laten vaststellen in welke mate deze factoren de waarde van uw auto beïnvloeden.

3. Bepaal welke verkoopmanier uw voorkeur heeft

Er zijn verschillende manieren waarop u uw auto kan verkopen. Wanneer u uw auto zelf verkoopt heeft u het voordeel dat u de onderhandelingen zelf kunt voeren en er geen tussenpartij is die ook graag wil verdienen aan de verkoop van uw auto. Echter had deze partij u wel weer het nodige regelwerk kunnen besparen. Daarnaast zijn er een hoop mensen die het juist als nadeel ervaren dat ze zelf de onderhandelingen moeten doen. Dit is meestal het geval bij de verkoper met minder kennis. De dealer helpt u graag verder. Een ander populair alternatief is het verkopen aan een auto-inkoopbedrijf. U kunt bijvoorbeeld uw auto verkopen aan wijkopenautos.nl. Hier kunt u vaak gratis een taxatie laten doen, waarna u vervolgens gratis een bod krijgt op uw auto. Let op: Kijk wel van te voren of deze dienst vrijblijvend is, sommige bedrijven kunnen u kosten in rekening brengen als u toch afziet van de verkoop van uw auto.

4. Zorg voor een goede voorbereiding van de betaling en het papierwerk

Let altijd op bij contante betalingen. Het klinkt misschien overdreven maar kijk altijd of het geld daadwerkelijk echt is. Wanneer u met de koper bent overeengekomen dat hij/zij de transactie naar u overmaakt doet u er goed aan om te vragen of de koper het bedrag overmaakt voor de daadwerkelijke overdracht van de auto.

Bij de verkoop van uw auto moet u zorgen dat de koper ook de juiste formulieren ontvangt. Het gaat hier om de autopapieren, ook wel kentekenbewijs genoemd. Vanaf 1 januari 2014 is het kentekenbewijs vervangen door de kentekencard. Wanneer u uw auto verkoopt en nog in bezit bent van een ‘ouderwets’ papieren kentekenbewijs dan moet u drie documenten overdragen die samen het kentekenbewijs vormen:1a) het voertuigbewijs, 1b) de tenaamstelling en het 2) overschrijvingsbewijs. De kentekencard is niets meer dan een combinatie van deel 1a en 1b en wordt sinds 2014 naar iedereen thuisgestuurd die een auto koopt.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2635
Categorie: 
Vervoer, Lifestyle selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto snel verkopen, auto verkopen particulier, wij kopen auto s, auto verkopen tips