Volg ons via
 
 
 

Internetten in buitenland zonder extra kosten

Nieuwe regels voor internetten in EU-landen

Vanaf 15 juni 2017 kunnen we dan, zonder ons zorgen te hoeven maken over een gepeperde rekening, zonder extra kosten, internetten in de gehele EU. Het besluit over het afschaffen van de roamingkosten is al in 2015 in Brussel genomen maar treedt dan nu eindelijk in. We kunnen in het buitenland (EU) dan via 3G of 4G vanuit onze bundel in Nederland rustig een filmpje op YouTube bekijken, Spotify luisteren, foto's en whatsappjes versturen. Zodra je de grens overgaat naar een EU-land kun je in het vervolg dataroamen op je telefoon aan zetten.

Hoeveel kun je internetten?

Hoeveel je kunt internetten hangt af van je abonnement welke je hebt bij je eigen provider. Kijk of vraag dit dus even na voor je op vakantie gaat. Ga ook even na welke bundel je hebt afgesloten. Wanneer je bundel op is gelden er andere voorwaarden. Tussen een abonnement en prepaid zit geen verschil. Je betaalt in elk EU land evenveel voor een MB als in Nederland. 

Wel kosten voor bellen naar EU-land

Het is niet zo dat je nu ook vanuit Nederland voordelig kunt bellen naar een EU-land. De kosten voor het bellen blijven wel bestaan. Het is nu te hopen dat de telecomproviders in de naaste toekomst hun abonnementstarieven niet gaan verhogen omdat zij nu meer kosten moeten maken.

Regels gelden alleen binnen de EU

De nieuwe regels gelden alleen voor landen die lid zijn van de Europese Unie. Zwitserland en Turkije vallen hier dus niet onder. Vodafone is de enige provider die Turkije wel onder de nieuwe roaming regels laat vallen. Het blijft echter wel aan te raden om bij je provider goed te informeren hoe zij omgaan met de kosten in niet-EU landen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 446
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
roaming in nederland aan of uit, roaming 2017 eu, goedkoopste databundel prepaid