Volg ons via
 
 
 

Opgepast voor telefonische oplichting

Microsoft zal nooit ongewild telefonisch contakt zoeken met klanten en al helemaal niet in het Engels.

Regelmatig komen er meldingen naar buiten van particulieren die via de telefoon zijn opgelicht. In veel gevallen wordt je gebeld door een engelssprekende medewerker van Microsoft. Al gelijk kun je nagaan dat dit niet in de haak is. Medewerkers van Microsoft plegen nooit geen telefoontjes naar klanten en al helemaal niet in het Engels. Microsoft heeft vestigingen en medewerkers in Nederland en als je nimmer toestemming hebt gegeven zullen zij nooit telefonisch contact zoeken met hun klanten.

Noteer het nummer en doe aangifte

Wat te doen als je gebeld wordt door b.v. Microsoft? Noteer gelijk het telefoonnummer en doe aangifte bij de politie, Dit kan telefonisch op 0900 8844 of via een meldformulier. Vaak hebben deze oplichters een telefoonnummer van iemand van wie de telefoon is gekraakt. Het heeft dan ook zeker wel zin om dit bij de politie door te geven.

Let er goed op dat je geen persoonlijke gegevens gaat vertellen of onbekende software gaat installeren en vraagt men om eens te kijken op een andere vreemde website, doe dit dan niet. Aangeraden wordt om als je het telefoonnummer hebt opgeschreven direct het gesprek te beeindigen. Je hoeft niet beleefd te zijn maar leg gewoon de telefoon neer. Je hebt grote kans te maken te hebben met professionele oplichters. Wil je toch nog meer informatie dan kun je bellen met de helpdesk van Microsoft via 020 500 1500. 

Lees voor meer informatie het artikel van Vara Kassa.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1017
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
microsoft klantenservice, microsoft update, microsoft helpdesk