Volg ons via
 
 
 

Veel wespen verwacht in de komende maanden

Wanneer het mooie weer in aantocht is komen ook de wespen tot leven

Naar verwachting krijgen we de komende zomermaanden te maken met een groot aantal wespen. Normaal gesproken gaan de mannetjes (darren), als zij de koninginnen hebben bevrucht, dood voor de winterperiode. Maar nu zijn er al heel wat koninginnen en mannetjes waargenomen. Zij hebben de winter dus overleefd. Dit meldt de natuurwebsite Nature Today. Zowel de gewone wesp als de Duitse wesp zijn veel gezien, met name in de provincie Gelderland.

De overlast van wespen viel vorig jaar wel mee maar er zijn twee generaties wespen opgegroeid. De koninginnen die in het najaar zijn uitgekomen gaan met mooi weer op zoek naar een plekje om een nieuw nest te beginnen. Er komen al meldingen binnen bij de ongediertebestrijding van vele wespenkoninginnen die rond de woning een plek aan het zoeken zijn. Dit moet gezien worden als een verkenningsvlucht. Het wil nog niet direct zeggen dat er dan ook al een nest zit. 

Wanneer kunnen we een wespenplaag verwachten?

De eerste grote nesten kunnen medio juni uitkomen. Het enige wat het nog een beetje kan voorkomen zijn flinke regenbuien. Om een wespenplaag bij de woning te voorkomen kun je het beste speciale roosters plaatsen in de ventilatieopeningen. Houd verder goed in de gaten waar je veel wespen ziet samenkomen. Hoewel wespen veel nuttige arbeid verrichten, kunnen ze rondom de woning en/of terras veel overlast veroorzaken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 802
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wespen nut, wespen verjagen, soorten wespen, wespenbestrijding